Prof. Dr. R. De Baerdemaeker

Consulent

terug naar overzicht

In 2010 behaalde Dr. R. De Baerdemaeker haar diploma geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven.  Tussen 2010 en 2012 volgde zij een opleiding algemene heelkunde in het A.Z. Sint-Blasiusziekenhuis te Dendermonde.

Haar opleiding plastische, esthetische en reconstructieve heelkunde begon in 2012 in het Luisenhospital te Aken, Duitsland. Hier bekwaamde zij zich gedurende 2 jaar in hand- & microchirurgie.

Van 2014 tot en met 2017 vervolledigde zij haar opleiding in het UZ Brussel. Hier ontwikkelde zij verder haar bijzondere interesse voor oncoplastische borstchirurgie, chirurgie ter behandeling van lymfoedeem, heelkunde van het gelaat en reconstructieve lidmaatchirurgie.

 

In het Breast Institute te Nottingham (UK) en het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau in Barcelona (Spanje) bouwde zij verder aan haar expertise.  Sinds 2018 is zij volwaardig erkend klinisch staflid van de dienst plastische heelkunde van het UZ Brussel. Zij is ook wetenschappelijk actief als auteur en spreekt regelmatig op nationale en internationale bijeenkomsten.

Dr. R. De Baerdemaeker is lid van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery (RBSPS) en fellow van de Belgische vereniging voor plastische chirurgie Collegium Chirurgicum Plasticum (CCP) en de European Board Of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).

Expertise:

* Borstchirurgie 

* Chirurgische behandeling van lymfoedeem

* Behandeling en reconstructie van huidtumoren

* Handchirurgie weke delen 

* Esthetische chirurgie
 
* Body contouring
 
* Reconstructieve chirurgie na trauma


Zij kan u te woord staan in vloeiend Nederlands, Frans, Duits, Spaans en Engels.

Contactinformatie:
Een afspraak kan gemaakt worden via het afsprakenbureau of op 02/477.60.01.